15-10-2010                                        De Bende van Twente                       Door: Wilco

Een dagje CV oftewel Compensatie Verlof. Een mooie dag om er weer eens tussenuit te gaan voor impressies. Althans dat dacht ik. Ik werd mijn bed uitgebeld vanwege een storing, dus daar ging mijn CV-dag.

 

Maar goed rond half drie ’s middags waren de problemen opgelost en kon ik naar Twente gaan en wel naar de Bende van Twente, waar ik een SMS van heb gekregen en de afzender staat in mijn adresboek als bijtgrage vriend.

 

Hier zit een verhaal achter en deze is ergens in een impressie te lezen van de Snorkels dus ik hoop dat hij aan de ketting ligt en een muilkorf omheeft.

 

Waar zitten ze?

Het was even zoeken waar ze zitten, wel een straatnaam maar geen huisnummer. Door bepaalde technische details kon ik de locatie vinden en we zijn aangekomen achter een boerderij in een loods waar het team zich bevindt.

 

Waar is de mast?

Dat het lastig was te vinden komt omdat ze geen mast bij deze locatie hebben. Deze staat vele kilometers verderop in een wat veiliger gemeente dan waar ze nu zitten. Vanwege de beperkte tijd gaan we niet naar de mast.

 

Moederziel alleen

Wel kunnen ze ons vertellen dat de mast 50 meter is met erin 6 breedbandantennes en alles staat midden in een weiland moederziel alleen, samen met een aggregaat en natuurlijk de zender. Deze zender is van het merk E&S oftewel Electronic Service die genoeg power levert om de meter op 10 kilowatt te zetten.

 

Met angst en beven ga ik de studio binnen: zal onze bijtgrage vriend aan de ketting liggen? Is hij gemuilkorfd dat persoon, in de piratenwereld is hij beter bekend als de stofzuiger. Hij is rustig en schichtig geef ik hem een hand, maar we kennen elkaar. ‘Nee, dit keer bijt ik niet.’

 

Niet standaard

Nadat bijna het hele team te hebben ontmoet gaan we een kijkje nemen op plaats delict, de studio dus. Het team bestaat uit een oudere groep piraten en heeft al vele jaren ervaring. Niet alles wat er staat is standaard piratenapparatuur, maar dat hoeft ook niet.

 

Onbekend maar mooi

Zo staat er een onbekend mengpaneel in de piratenwereld, een LTO-L-16 maar wel mooi. En verder 2 platenspelers van het merk KAM waar het vele -en over dag alleen maar- vinyl mee wordt afgespeeld. Er staat wel een dual CD-speler maar deze wordt alleen maar gebruikt voor de jingles.

 

‘s Nachts kan het anders gaan maar of ze het doen weten ze niet, ‘maar we mogen best even smokkelen in de late uurtjes. En dan gaat er bij sommige teamleden de laptop er achter met MP3’s voor een paar uur nonstopmuziek, zodat de ploeg ook even kan rusten,’ krijg ik te horen.

 

Soundprocessing

Naast de studio staat een arsenaal aan processing van Behringer maar wees gerust dat staat er niet achter. Al staat er best wel leuk spul tussen wat ik nog niet ken van dit merk. De processing zit in een flightcase en is een DSPX-Mini SE en die draait helemaal alleen om het geluid op de FM-band te verzorgen.

 

Filmpje Bende van Twente