31-12-2010                                        Club Liefhebbers                               Door: Wilco

We gaan dit keer naar een marathonzender toe. Lekker vertrouwd, bijna in het zicht van de haven van Ommen, dus in de buurt.

 

Jaarafronding

Het jaar 2010 is bijna afgerond en traditioneel willen ze net als vorig jaar het jaar afronden met een uitzending, ook al is de dwangsom binnen. Op 28 december is het team van start gegaan en ze gaan door 31 december, mits het allemaal goed gaat natuurlijk en dat ging het.

 

Maar de signalen dat het niet zou gaan doen ten ronde. “AT is druk maar niet in de buurt van ons nog momenteel. In Friesland zijn ze actief en van ons mogen ze daar blijven,” krijg ik te horen.

 

Cijfertjes

Je zult denken dat Agentschap Telecom net een gewoon bedrijf is. De jaarcijfers voor 2010 moeten nog worden gehaald en dus gaan ze de laatste dagen op pad. Jaarcijfers zijn bij een bedrijf belangrijk dus ook de laatste cijfers achter de komma.

 

Mast

We gaan eens naar de mast die binnenkort moet worden afgebroken. Deze staat op een hoogte van 59 meter met erin 4 eigenbouw antennes net als de koppelbalk. Een goede combinatie en de naam Silverbird vermelden ze dan ook met trots.

 

Zendertje

De zender is een ander verhaal. Die is deels fabrieks en deels zelfbouw. De stuurzender is een Suono en de tussentrap van Elenos. De eindtrap is een zelfbouwbak, goed voor 6,5 kW momenteel.

 

Een kijkje in de studio. Daar is een plek leeggehaald waar normaal voertuigen in staan. Een draaimeubel staat er nu opgesteld voor de apparatuur. Met als mixer een Apollo-tafel van Dateq, met links en rechts Skytec platenspelers van het type tec3020 en boven de mengtafel staat een dual CD-speler van Denon, de DN-D4500.

 

Processing

Voor de processing gebruiken ze de voorloper van de Omnia namelijk de Unity 2000 met een Orban Co-processing 464a.

 

DANK

Club Liefhebbers, bedankt voor al die uitzendingen op de vaste dinsdagavond. Wat er in de toekomst gebeurt horen we wel.

 

 

 

Filmpje Club Liefhebbers