02-04-2010                                                         Studio Twentania                      Door: Rick (ingezonden)

Het is donderdagavond en de voorbereidingen zijn in volle gang voor de uitzending van de Studio Twentania.

 

Internetstation

Het team bestaat uit 2 jongens van 14 jaar die het erg leuk vinden om te draaien. Meestal draaien ze op internet maar voor de afwisseling willen ze het toch een keer op de echte radio te beluisteren zijn en dus gaan ze eens FM draaien. Met leenapparatuur van een handelaar en een andere amateur.

 

Draaiapparatuur

Het team heeft geen vinyl en daarom draaien ze grotendeels van CD en uit de computer. Maar ze hebben redelijk wat CD’s om de hele dag mee door te komen. Het mengpaneel is een Skytec 250 met 2 CD-spelers ernaast. Het merk is mij zo onbekend.

 

Zenderij

Het team draait met een zelfbouw sturing  en een eindtrap van Prais. Het spulletje geeft zo 60 Watt op de 95.7 MHz. Het team is erg tevreden over de behaalde afstanden met deze bescheiden zender.

Wat mij opvalt bij het team is dat ze veel zelf hebben gebouwd waaronder de mast. Dit is een mooi exemplaar van 11 meter hoog met bovenin 1 gepiekte Ros.

 

Soundprocessing

Echte soundprocessing heeft het team niet want dat vinden ze nog iets te duur maar ze hebben wel mooi stereo geluid in de ether. Dat komt door de ingebouwde stereocoder in de sturing.

 

 Storing

Op vrijdagavond was ineens het signaal uit de ether vertrokken. Na een kijkje bij de zender bleek de stuurzender geen vermogen meer te geven. Na een telefoontje met de handelaar konden ze de zender daar naar toe brengen en kregen een andere sturing te leen.

 Er is ook een site http://www.studio-twentania.tk/ voor meer foto's