14-08-2011                                                         Flamingo Team                                                door: Wilco

Na 20 jaar aan de band zijn ze nog steeds te beluisteren op de FM en zo ook dit weekend. Een slecht weekend wat betreft het weer: regen en nog eens regen. De zomer wil maar niet komen.

 

We hebben in elk geval wel goede muziek op de radio onder ons overdekt terras achterhuis. De klankjes komen van de Flamingo draaiend op de 97.60 MHz. Hoog tijd om eens op de zondagmiddag een bezoekje af te leggen, uiteraard op uitnodiging.

 

Veel reacties

Langs de snelweg zie ik de mast al staan. Het is eentje van bijna 65 meter met erin 6 antennes van de 3-sterrenparade en de koppelbalk is ook van deze firma. Nou werkt het allemaal was de vraag? Dat kun je wel zeggen: “Mooie afstanden hebben we tot nu toe gehaald en het gaat geweldig mooi met de reacties.”

 

Geur-radio

Wat minder mooi is, is de geur. Ze zitten in een veestal en laat nu net een paar dagen geleden de mestkelders zijn leeggehaald. Dat ruik je en goed ook. Maar het heeft ook een voordeel: een vastlopende neus verdwijnt als sneeuw voor de zon.

 

Vinyl dat is de hoofdtaak waar mee gedraaid wordt en de platen worden afgespeeld op 2 spelers van Citronic PD-1 met ertussen in een Behringer UB2222FX-Pro mengpaneel. Uiteraard zijn CD’ geen enkel probleem en daarvoor staat er een Skytec STX-70.

 

Raad de soundprocessing

De sound is een ander verhaal. Tijdens de rit dacht ik aan een heel andere processor dan wat er achter staat. Het station heeft een eigen geluid maar lang niet het soundje dat uit een Omnia One kan komen. Toevallig vonden de teamleden dit ook want je moet wel voorzichtig zijn met uitspraken van de sound bij piraten.

 

Maar nee het klinkt prima, maar voor Omnia One kan het nog beter. Gelukkig zijn de platen van goede kwaliteit en dan bedoel ik de platenkeuze.

 

Zendertje kieken

Een kijkje bij de zender dan maar, en dat gaat niet helemaal probleemloos met al dat water wat is gevallen. Het is een complete waterbende dus. De zender zelf heeft er geen last van want deze keurig opgesteld in een zenderhok boven op een aanhangwagen, compleet met aan en afvoer van de koeling. Het betreft een complete Prais PR5000-set.

 

Waar is het laatste uur?

Dinsdagavond om 19:00 uur zou het einde uitzending zijn, zou het ja. Een uur voor de afkondiging kreeg het team bezoek van oom agent met de nodige waarschuwingen. Het team heeft de uitzending gelijk gestaakt, het komt niet meer op een uurtje aan. Het was mooi geweest.

 

Flamingo Team bedankt voor de uitnodiging.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl