24-02-2011                                                        PBH                                                                      Door: Wilco

Terwijl AT geniet van een welverdiende vakantie maken piraten gebruik van de vakantie om de tijd nuttig te besteden door in deze periode plaatjes draaien op de FM-band. Dat geldt ook voor PBH die wel de hele vakantie eraan besteedt.

 

Hele week

 Het station is maandagavond rond de klok van 18:00 uur begonnen en gaat door tot vrijdag op zaterdagnacht. Maar ‘s nachts is er rust. Als de laatste bezoekers van het toneel verdwijnen neemt de computer het over zodat ze zelf ook nachtrust krijgen.

 

Het jonge team is met de mast en zender niet extreem maar in de studio is het prima voor elkaar zowel qua licht en geluid.

 

Zender

De mast zoals ik al zei is niet extreem, namelijk 22 meter hoog met erin 2 antennes. Het vermogen komt uit een dubbele Mosfet van JUA met een sturing van RVR de MOD TEX20nv. Niet hoog en geen extreem vermogen maar de afstanden zijn prima te noemen.

 

Processing

Je kunt nog niet verwachten dat ze alles in eigen bezit hebbenen. De soundprocessing is daarom geleend van Music Power en bestaat als hoofd uit de Behringer MDX8000 met daarvoor een Ultrafex 3200 en de stereoverbreder Edison EX-1. De spraak gaat ook door een Behringer-doosje en wel de DSP2024p.

 

Achter de studio staat een arsenaal aan licht en geluid voor de schuur waarin ze zich bevinden en ook nog een dual CD-speler van Skytec de CD-1,3.

 

Apparatuur

Voor de piraat zijn neus staat de inmiddels al vaker en graag geziene gast, namelijk de nieuwe Behringer DX2000 mengtafel. Links en rechts van deze mooie tafel staan 2 platenspelers van Akai ATT050Umet Tonar Banana voor het vinyl.

 

Ik wens dit station nog veel succes in hun verdere loopbaan als piraat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl