04-02-2010                                                        Club Snorkels                                                   Door: Wilco

Dit keer gaan we weer naar een marathonzender en wel naar de Club Snorkels. Gewapend met een hockeystick betreed ik de tent want je weet het daar maar nooit met mijn bijtgrage vriend. Maar de Stofzuiger is rustig. Hij heeft net een nachtdienst achter de rug.

 

Alleen dat ging hem niet van harte. Donderdagavond is het station begonnen en hij had de nachtdienst dus. Maar voor hem was de pech dat de kachel uitviel. Erg koud dus.


Politie

Dit was niet de eerst pech nee. Donderdagavond kregen ze gelijk al bezoek van oom agent maar omdat ze een vergunning hebben aangevraagd was het allemaal geen probleem.

 

AT

Al werd het toch wel druk in de tent, want vrijdagmorgen werd AT in de buurt gesignaleerd. Tja wat moeten we ervan zeggen: ze zijn er maar mooi druk mee.

 

Brandweer

Maar er kwam meer bezoek onder druk van een P1. Oftewel met de hoogste prioriteit kwam de brandweer alles inspecteren. Wat een bureaucratie maar goed sommige dingen moeten eenmaal maar dat met een Prio 1? Alles was prima in orde.

 

Hondenkop

Kan dan eindelijk editie 4 jaargang 4 zonder ander geneuzel van start gaan? Jazeker, dat wel maar het waait hard, erg hard. Daarom hebben ze de mast niet op tophoogte staan maar toch is hij goed voor 75 meter met bovenin een nieuwe type Hondenkop-antenne, zes stuks.

 

Het signaal gaat hard, erg hard en daarmee zijn ze ook dik tevreden. Minder tevreden zijn ze over de wind, als die maar een keer gaat liggen, maar voorlopig staat de mast strak in de lucht zonder beweging.

 

Studio-apparatuur

We gaan eerst maar eens een kijkje nemen in de studio. Het regent en de mast staat elders.

 

Alles staat in een grote tent waar de kachel nu wel weer brandt en de plaatjes veelal van vinyl worden gedraaid. Dat met 2 spelers van Reloop type RP4000M3ds met een Dateq LPM 7.4-tafel, de nieuwkomer van Dateq.

CD en MP3’s worden ook gedraaid.  CD’s met een Citronic CD1.2 en de MP3’s vanaf een stick maar ik heb niet opgelet wat het voor apparaat was.

 

Soundprocessing

De processing is geen kleine jongen maar al wel ingeburgerd in de piraten namelijk een Orban 8500.

 

Nog een keer politie

Tot zover gaat het allemaal goed maar zal dat ook zo blijven? Zaterdagmorgen is er nog niets aan de hand. Wel is de politie vrijdagavond geweest om 01:15 uur, terwijl de muziek en de bezoekers om 01:00 de tent hadden moeten verlaten. De enkele verlate bezoekers werd dan ook gesommeerd om de tent te verlaten want het weekendfeesie is nog lang.

 

My friend the wind

Het probleem van AT blijft tot nu toe uit, wat ik niet had verwacht, maar een ander probleem komt nadrukkelijk om de hoek kijken en wel uit de westhoek. Dat is de harde wind die maar blijft waaien.

 

Zaterdagmiddag kreeg de harde wind de overmacht op de mast en brak er een tooikabel die de topbuis recht moest houden waardoor de topbuis op een gegeven moment knikte.

 

Einde oefening?

Nou nee want met alle macht en gezond verstand en alle rust werd de mast heel controleerbaar naar beneden gehaald. Maar lukt het om hem weer rechtop te krijgen? En wat is de schade?

 

Dit viel mee want zo’n 10 meter coaxkabel was geknikt maar er zat genoeg lengte aan de kabel zodat er simpelweg 10 meter tussenuit werd geknipt.

 

Zaag

Geen schade aan de antennes dus dat viel allemaal mee alleen de topbuis was geknikt net boven de constructie. Dat was een kwestie van anderhalve meter eruit zagen en de mast weer monteren.

 

Vogeltje wat ben je vroeg

Dat hebben ze ook weer overleefd, maar dat gold niet voor een vogel. Een koolmeesachtig soort met ei en al zat in de topbuis verstopt. Maar het is net februari, dus het broedseizoen is wat erg vroeg. Het bleek een mummievogel te zijn.

 

Een interessante zaterdagmiddag was het in elk geval en dit keer geen gehaktbal maar een frikadel van de zaak.

 

UPDATE:

Tegenslag nummer 6 mogen we noteren. Na twee keer politie, brandweer en AT en de geknikte topbuis zijn zaterdagavond om half tien de antennes in de fik gevlogen. Het vermogen is toen naar beneden gebracht van 12 naar 3 kW, waardoor de uitzending toch kon blijven doorgaan, maar zondagmorgen gaat alles weer naar beneden voor reparatie.

 

Filmpje Club Snorkels

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl