20-08-2011                                                       Toys Boy                                                           Door: Wilco

Voor de derde impressie zijn we aangekomen in het voor mij het meest noordelijk voor vandaag. Helemaal van Twente naar Zuid-Drenthe en wel naar de Toy Boys.

 

De naam laat zich raden: het zijn jonge jongens en bij aankomst zitten de opvoeders lekker buiten te genieten van een drankje en de BBQ en ze bemoeien zich nergens mee. `Het is een uitzending van de jongens en niet van de oude hap zoals wij,` vertelden ze lachend.

 

Goede platenkeuze

Ze zitten niet extreem sterk, maar wel goed aan de band, en ook met de platenkeuze is totaal niets mis. Menig uurtje wordt er dan ook door mij mee geluisterd op het terras in de achtertuin, maar nu zijn we in de studio van deze piraat.

 

Zender

Als eerste laten ze de zender zien. Het betreft een Elenos T1800 die op 1750 Watt staat. Hij wil wel meer geven maar de meterkast kan dat niet aan. De stuurzender is een RVR Tex 50 LCD. Alles is geplaatst in een paardentrailer.

 

Mast

Tijd om ons eens om te draaien om de mast te bewonderen. De mast staat bij de studio en dat geeft toch altijd extra sfeer aan een uitzending. Dat hoeft niet altijd de hoogte te wezen. Piraten vinden masten mooi en ik ook. Ze draaien met een oude defensiemast, goed voor een hoogte van 42 meter met erin 4 hondenkop-antennes.

 

Ze zijn jong wat ik al schreef maar dat betekent niet dat ze het niet goed voor elkaar hebben. Integendeel, dat is allemaal prima. Een Soundlab Spirit ES mengpaneel staat er bijna in nieuwstaat met ertussen 2 draaitafels van Stanton, type T.62 en voor de MP3 staat Ots-DJ te draaien.

 

Soundprocessing

De processing is ook dik in orde want er staat een Omnia 3FMt. Vol trots vertelden ze dat deze ooit eigendom is geweest van Twentekanaal. Ook ik ben jong geweest en had altijd de Norton en Siska als iets moois om aan te herinneren.

 

Nadat we nog even gaan kijken bij een gigantisch mobiel zwembad -dat naar schatting een inhoud heeft van 10 kuub water- nemen we nog een glaasje fris aan en na wat gesprekken te hebben gevoerd gaan we terug naar mijn eigen regio voor de laatste piraat van deze dag.

 

Filmpje Toy Boys

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl