10-08-2011                                                                        Vinyl Power                                                      Door: Wilco

De laatste keer dat we in deze studio ben geweest, is meer dan 5 jaar geleden. Dus ben ik erg benieuwd hoe het er nu uitziet. Kortom we gaan weer eens een ritje naar Twente.

 

Een brilletje?

De weg erheen is bekend maar de exacte locatie niet en ook de tomtom werkt niet mee. Het is net alsof je teveel vertrouwt op dat ding en je gezonde verstand simpelweg niet meer vertrouwt. Dus maar bellen: al had ik beter mijn ogen los kunnen doen want ik stond bijna naast de studio. Het gaat erg goed met mij te laatste tijd, maar goed we zijn er.

 

We zijn in de meest gehate piratengemeente van Nederland maar toch weerhoudt dat piraten niet om ermee te stoppen, maar voorzichtigheid is wel geboden. De studio is helemaal legaal en op dit terrein is ook geen zender of mast te vinden. Het signaal wordt doorgestuurd.

 

Nieuwe apparatuur

De studio is niet zozeer veranderd maar wel de apparatuur. Ik geloof dat er niets meer staat van 5 jaar geleden. De platenspelers van destijds zijn vervangen door twee Technics SL1210mk5 met een D&R Clubmate mengpaneel. Voor de rest is er niet zo gek veel te zien, want de processing staat bij de zender en dat is een Orban-2300.

 

We verdoen onze tijd door lekker te kletsen al is eigenlijk het woord verdoen verkeerd. Het is gezellig en dan weet je het wel. Er worden weinig foto’s gemaakt maar het is tenslotte vakantie. En ook voor deze jongens die daarom de zender aan hebben gezet op dinsdag om door te gaan tot woensdagnacht.

 

Boerenkool met worst

Enkel ik moet nog naar een andere piraat dus we zitten een beetje in tijdgebrek want deze avond moet ik bovendien koken. Vanavond staat er stamppot op het menu vanwege het koude weer. Boerenkool om precies te zijn.

 

De rit naar de zender en mast is al een rit op zich. Gelukkig hoef ik er alleen maar achter ze aan te rijden want ik heb de indruk dat ik wel tig keer door het centrum ben gereden voordat we er zijn.

 

De gastvrije piraten laten de zender zien en onder de klep van de eigengemaakte aanhangwagen komt een Elenos T2000 te voorschijn. Goed voor 2 kW met een RVR mod-tex lcd stuurzender ervoor. Alles hageltje nieuw.

 

Mastje

De mast is als enige overgebleven uit het oude tijdperk. Geen hoge mast maar wel een degelijke. Hoge masten vallen bovendien op dus dat is ook wel een reden om niet extreem te gaan zitten. De hoogste bedraagt 38 meter met bovenin twee Kathrein-antennes en tevens een Kathrein koppelbalk, fabriekspul dus.

 

Het was leuk om deze jongens weer eens te spreken en de oude studio te zien. Dank jullie wel voor de impressieaanvraag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl