24-06-2011                                                        Winchester                                       door: Wilco

Langzamerhand worden grotere marathons bijna een trend. Deze keer zijn we bij de Winchester, bijna in mijn achtertuin maar dan wel in een heel andere omgeving. Een sprookjesparadijs lijkt het hier wel, want de zender bevindt zich in een schuur nabij één van de grote villa’s van Ommen.

 

Het landschap is meer dan prachtig en dan te bedenken dat ze hier ook wonen. Dit doet me denken: ik doe wat fout met mijn achtertuintje waar amper een mast kan staan van 16 meter.

 

240 uur

Er is hier sprake van een grote marathon vanwege de lange periode. Ze zijn begonnen op vrijdagavond om 19:30 en gaan door tot zondagavond en dan zitten 10 dagen erop ofwel 240 uur.

 

Niet groot is de mast. Sterker nog ze hebben niet eens een mast maar wel eentje die elk jaar hoger wordt. Een dennenboom dient als mast en is gegroeid tot een hoogte van 23 meter met in de top een enkele Ross.

 

Zender

Ook het vermogen is niet extreem maar de Elenos HF1000 is toch goed voor een vermogen van 1 kilowatt. Voor de eindtrap staat een Suono-sturing.

 

Super-stereo

Hoewel de uitzending met weinig problemen verloopt, waren er toch nog wat opstartprobleempjes. Zo zijn de eerste uren verstreken met één audiokanaal op de zender omdat er kabels kapot waren. Ze waren niet voorhanden en werden pas de volgende dag vervangen.

 

Een groter probleem was met het Dateq mengpaneel. Hoe goed Dateq ook is, ook dit merk kan niet tegen bier over het paneel. Vervanging was noodzakelijk al is het nu ook weer en Dateq maar wel de BSC25

 

Processing

Kortom weinig problemen verder in het sprookjesparadijs van dit station. Bijna 100% draaien ze van vinyl afhankelijk wie er draait maar op dit moment. Zelfs de CD-spelers zijn niet aangesloten. De klankjes zijn prima en alles komt uit een MDX8000 van Behringer met een Rane RPM2 ervoor als soundprocessing.

 

Het uitzicht is meer dan asociaal mooi en dat terwijl het tegen het bord Ommen aan ligt. We gaan weer terug in de studio, al raak je gelijk in een vakantiestemming door het niet met water gevulde zwembad.

 

Mast???

Tja en dan de mast. Als AT komt zal het me benieuwen welk pakket ze nu weer uit de mouw schudden want een mast is er niet. Dus de mast laten verdwijnen, kan alleen maar doormiddel van een kettingzaag. En waar is de zender? Op een ander terrein? Het is wat dat betreft erg lastig om dat uit te zoeken.

 

Na zoveel dagen zal je zeggen dat ze het zat zijn, maar nee. Dat komt ook omdat de zender ‘s nachts wordt bediend door een computer en dat is al redelijk vroeg namelijk rond de klok van 12 a 1 uur. Het geen partyzender, daarvoor is het te klein maar wel groot genoeg voor een vriendenkring, en vol is hier echt vol.

 

Klompenboer on air

Zondagmorgen is me gevraagd om ook even te mogen gaan draaien. Leuk, we gaan kijken of we het oude programma dat ik destijds op de zondagmorgen ten gehore bracht weer de ether in kunnen sturen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl