10-02-2012                                                        Alpenjager Team                                            Door: Wilco

Een thuiswedstrijd en daarom gaan we eens een kijkje nemen bij de start van het station Alpenjager Team. Ik krijg van hen een SMS-bericht met de mededeling: We zijn weer begonnen met de opbouw en dit jaar een eigen mast en één van de twee R&S-kasten.

 

Generale test

We zien wel wat daar allemaal van komt want het gaat wel vaker wat mis bij dit station. Nu hadden ze alles van te voren goed getest, maar bij de generale liet de zender het afweten. Dat is geen probleem want er zijn onderdelen genoeg.

 

Ja, die waren er genoeg maar de oorzaak moet wel eerst gevonden worden. Drie andere stuurzenders werden aangerukt maar daar zat het probleem niet in.

 

Voorraadkamer

Nee, de buisvoet van de zware zender bleek verrot en ook daar hebben ze er nog wel wat van op voorraad liggen. Alleen zijn die bijna net zo gaar als die er in zit, op 1 na dan. Extra buizen zijn ook geen probleem ook daar liggen er vier van de op aanhanger waarin gesleuteld wordt.

 

AT free?

Ook hier de vraag gaat het van het weekend goed zonder AT? Nou de vraag werd nog niet gesteld of de bekende bus is al gesignaleerd. Oeps onheilvoorspelling dus, maar de zender staat nog niet aan dus nog geen centje pijn.

 

Maar veel vertrouwens hebben ze er blijkbaar niet in. Een telefoontje wordt gepleegd om de reservezender van stal te halen. Dat is een Prais PR-5000 maar zou die het wel doen?

 

Zendapparatuur

In een bijzonder korte tijd stond deze zender op de mastlocatie terwijl hij nog in de aanhanger moest worden gezet. Het aansluiten ging voorspoedig net als deze aan de band te zetten. Met 5 kW op de klok en alles op een hoogte van 60 meter met erin 6 breedbandantennes en met een nieuwe mast.

 

Ondanks het vriest, valt de koude mee. We staan uit de wind en lekker in het zonnetje al wordt het toch wat frisjes na een uur buiten te hebben gestaan. Op naar de studio dus.

 

Dieselkachel

Hier is het lekker warm en net als vorig jaar houden ze er rekening mee dat er weer ruim 800 liter diesel wordt gestookt. Puur alleen maar voor de kachel, maar dan heb je het wel warm.

 

We worden verwelkomd met een sapje en we nemen een kijkje in de keuken van de piraat, maar hier hebben ze er twee van. De keuken voor het eten -waar ik ook zeer geïnteresseerd in ben- maar we komen niet voor het programma van de topkok.

 

Soundprocessing

Dan maar een kijkje in de andere keuken: De studio is voorzien van hetzelfde materiaal als vorig jaar dus voor technische details even de impressie van vorig jaar lezen.

 

Wat anders is de processing want dit jaar hebben ze er de Omnia One achter staan met een Inovonics-260 ervoor.

 

De laatste vraag voordat we weer naar Ommen gaan: Zijn de Alpenjagers nog weer te horen op een vaste dag? Nou het antwoord was unaniem: nee!

 

Filmpje Alpenjager Team

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl