28-01-2012                                                                        Hajwat                                                Door: Wilco

Zaterdagmorgen, het lijkt een impressievrij weekend te worden. We gaan wel gewoon op de koffie bij station Hajwat, een club jongens waar je altijd welkom bent met altijd goede gespreksonderwerpen.

 

Pleisterplaats

We komen aan en er heerst een drukte van jewelste, wat is hier aan de hand? Dit werd snel duidelijk. Dit station houdt een minimarathon en de locatie is meteen de pleisterplaats voor ruim 600 wandelaars die verschillende afstanden lopen. Kortom, een stempel en een rustpunt met koffie en een broodje en/of een sanitaire stop.

 

Gezellig allemaal, maar wel druk en om deze drukte op te vangen hebben ze een extra tent met verwarming geplaatst. Maar er is meer te zien, of beter gezegd niet meer te horen. De zender valt uit, wat nu?

 

Rook

Een storing misschien, maar snel blijkt dat er meer aan de hand is dan een simpele storing. Er komt rook uit de antennes en niet zo’n beetje ook. Het lijkt wel een reconstructie van Smilde maar dan in het klein. Het vermogen bedraagt 6 kW terwijl het dubbele geen probleem mag zijn.

 

Weer rook

De rook is weg en de zender wordt weer gestart met een hoge grid en de SWR is ook niet geweldig maar het kan nog. Twee kilowatt erop en het gaat prima, een beetje hoger naar de 4 en weer begint het te roken boven in de mast. Mooi is het wel om te zien en snel maak ik wat foto’s met de superzoomlens om misschien de oorzaak te achterhalen.

 

Deze werd gevonden want de antenneplug aan de koppelbalk is waarschijnlijk los waardoor die met teveel vermogen het niet meer kan verwerken en de heftige brand veroorzaakt. Om nu de mast plat te leggen voor die paar uur willen ze liever niet. De zender gaat naar 2 kW en dit vermogen kan wel door de antenneplug stromen.

 

AT

Opgelost dus, maar nu hebben ze weer een ander probleem, een veel vervelender probleem. AT is  weer in de buurt, net als gisteren. Toen werd de weg compleet afgezet waardoor ze het hazenpad kozen.

 

Een tweede poging van de overheid dus maar dan zonder assistentie. Tja dat kunnen ze beter in de gevarendriehoek, zoals AT deze omgeving noemt, niet doen. We gaan er daarom achteraan.

 

Autostop

AT voelt zich gelijk al in het nauw gedreven en de snelheid van de bus wordt behoorlijk opgeschroefd. Je kunt zeggen: ze doen hun werk, dat is zo maar er zijn ook piraten die geen cadeaus weggeven. De adrenaline stijgt behoorlijk nadat hun auto niet meer wil starten en de auto’s van AT en de piraten komen tegenover elkaar te staan.

 

De auto start weer en beide wagens kunnen hun weg vervolgen. We volgen AT en die gaan richting Hardenberg en het vermoeden is dat er politieondersteuning wordt gevraagd .

 

Snel terug naar de studio

Ach ja we zien wel, we keren de auto en gaan terug naar de studio om verder plaatsjes te draaien en de vele wandelaar te ontvangen voor een warme bak koffie.

 

Ook ik krijg koffie, dus missie voltooid, maar of ik de volgende keer nog zo welkom ben weet ik niet, want bij dit station gaat alles letterlijk in rook op als ik er ben.

 

Update:

Volgt nog

 

 

Antenne brand  AT in de buurt heel dicht  Applaus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een wandelaar krijgt uitleg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De club wandelaars

 

 

 

 

 

Na 16:00 uur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl