28-02-2012                                                        Ie kent nog nix                                 Door: Wilco

Een mooi stukje muziek op de radio, veel herkenbare platen maar ook Engelse golden oldies, en daar word ik wel blij van.

 

We zijn op uitnodiging bij station Ie kent nog nix en de naam doet me denken aan een station met oudere teamleden, ook gezien de platenkeuze.

 

Geboorteplaats

Een beetje verrassend want ik ben aangekomen in een woonwijk van mijn geboorteplaats. Op de dam staat de mast van 20 meter met bovenin een enkele Hondenkop-antenne.

 

Typisch, op de mast hangt een bordje ‘niet te koop’. Tja , dit heeft een verhaal want de gemeente is langs geweest. En ze kwamen binnen met de melding over de mast. Ja, maar deze is niet te koop, werd doodleuk aan de beambte verteld.

 

Klachten

De reden van het bezoekje waren wat klachten in de buurt, maar na een gesprekje konden ze nog even hun gang gaan. Als wel de zender rond middennacht maar definitief uit zou gaan en de mast zou verdwijnen. Anders volgde totale opruiming en inschakeling van het AT

 

Gelukkig bleek de beambte een behoorlijk liefhebber van ons lied, maar ook hij kreeg opdracht van hogerhand.

 

Een kijkje in de studio dan maar. Alles is in het voorste gedeelde van een garage opgebouwd. Klein maar zeer functioneel ingericht.

 

Jong team

Om even terug te komen op mijn inschatting dat hier een ouder team achter zou zitten. Ik zat er compleet naast want het blijkt een jong team te zijn. Wat mij betreft een groot compliment, al blijft de platenkeuze een persoonlijke kwestie.

 

Alles wordt vinyl gedraaid, nou ja alles? Omdat ze maar met 2 man een marathon draaien, wordt in de nachturen de muziek overgenomen door de PC. Om vervolgens vroeg in de morgen als de wekker weer gaat, alles weer live in de ether af te spelen.

 

Soundprocessing

Opvallend is het goede geluid. Dat komt mede door de soundprocessing van het softwareprogramma BreakAway. Ook opvallend is de spraak want die kon wat beter, zeker gezien het mooie spul dat er staat. Namelijk een Shure SMB7b microfoon met spraakprocessing van Symetrix de 628. Nu nog wat beter afstellen.

 

Een kijkje bij de zender die in een tuinhuisje staat. Het gaat om een RVR-stuurzender met een Elenos T2000 die ruim 1500 Watt geeft.

 

Afstanden

Je kunt merken dat de band wat leger wordt met piraten. Grote afstanden worden weer gehaald, tot aan de kop van Groningen aan toe en dat met maar 20 meter en een enkele antenne.

 

Woensdag iets langer dan gepland is rond het middaguur de zender uitgegaan. Bedankt voor de uitnodiging en voor de gebrachte platen.

 

Filmpje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl