19-02-2012                  Starlight                                                             Door: SKH

Even een paar uurtjes draaien was het idee, nou dat kan, dus bellen om een mast en de rest was allemaal wel aanwezig. Mast was binnen 5 minuten geregeld. Alles zat mee dus donderdagavond zo rond de klok van 20.00 uur was het signaal on air op de 95.10 in stereo en RDS.

 

En het was een hard signaal, want het hele weekend kwamen de SMS’jes en telefoontjes binnen vanuit Friesland, Groningen, Drenthe en de kop van Overijssel.

 

De brief

De studio werd gehuisvest in een blokhut achter een boerderij. De mast met een hoogte van ongeveer 40 meter met daarin twee breedband antennes en de zender (dubbele mosfet) van 600 Watt, deden hun werk uitstekend.

 

Dus is het ook logisch dat AT’er De Boer met nog een collega zich geroepen voelde om even te gaan kijken waar dit signaal vandaan kwam. Na een lange verdwaalwandeltocht rondom de boerderij en bijgebouwen kregen ze de blokhut in het vizier. Maar om daar te komen moesten zij (zij wel, wij niet) over een grote mesthoop heen klimmen. Tot aan hun knieën zaten ze weggezakt in de poep.

 

Meer problemen

Toen kwamen ze in de problemen, eenmaal aangekomen op de boerderij konden ze de studio niet vinden, de Starlight zelf was even naar een dorp verderop om boodschappen te doen.
De Boer trof op een gegeven moment een jeugdige boerenzoon aan op het erf en besloot deze jongen aan te spreken. ‘’Waar is de studio? Weet ik niet zei de knul,, ‘’Waar is de man die de studio beheert?

Die is te winkelen kreeg De Boer als antwoordt, dat kan niet ik hoorde zonet iemand presenteren op de radio. Dan zal hij de microfoon van de winkel wel gebruiken kreeg De Boer als antwoordt.


Dit schoot dus niet echt op en ging de heer De Boer en collega zelf op onderzoek uit, en kwamen in de problemen, na een lange verdwaal wandeltocht rondom de boerderij en bijgebouwen kregen ze de blokhut in het vizier. Maar om daar te komen moesten ze (zij wel, wij niet) over een grote mesthoop heen klimmen, dit werd de speeltuin van de beide heren. Tot aan hun knieën zaten ze weggezakt in de poep.  

 

Helaas hebben we dat tafereeltje niet op foto kunnen krijgen maar wel de mesthoop waar ze dus in stonden. U kunt begrijpen dat er heel wat is afgelachen naderhand.

Volgende locatie
Nadat de brief was overhandigd moest de zender na een uur uit. Oké, dan wordt het afbreken en weer opbouwen. ‘s Avonds om 23.00 uur was er eindelijk weer signaal. De mast stond nu bij een boerenbedrijf enige kilometers verderop en met veel kunst en vliegwerk kwam daar ook uiteindelijk via een stream uit Den Haag de muziek aan.

 

Apparatuur
Het mengpaneel dat gebruikt werd is een aangepaste Dateq LPM 7.2. Als soundprocessing werd er gebruik gemaakt van een Apex 104 Big Bottom, Triple C en een Ultramizer. Een aparte combinatie maar het klonk als een klokje.

Om een beetje sfeer aan de spraak te geven stond er eveneens Virtualizer en laat die nou net boven op een tuner staan. Iemand dacht daarmee de muziek iets zachter te kunnen zetten en ging per ongeluk aan de Virtualizer zitten draaien. Dus zijn er verschillende stemmen gehoord dit weekend.

 

Vanwege de ruimte is besloten om alleen maar met een computer te draaien en geen vinyl. Via een laptop met een kabeltje aan een telefoon kwamen de sms’jes op het beeldscherm binnen.

 

Tot slot
Al met al een mooi weekend met muziek gehad, veel lol, veel leuke dingen beleefd en uiteindelijk is op maandagochtend rond de klok van 11.00 uur de zender uitgezet.

 

De Starlight en uiteraard niet te vergeten de vele hulpvaardige kameraden en kennissen en de veehouders die hem de locaties  hebben aangeboden, bedankt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hier stond At met de knieën in de shit

 

® klompenboer.nl