02-02-2013                                                        Piet Piraat                                                          Door: Wilco

De winter is nog in volle gang maar de temperaturen zijn niet slecht. Kortom, reden voor mij om weer eens op de klepper te gaan voor een impressie.

 

Weer een marathonuitzending maar niet één met een hoge mast, grote tent, hoogvermogen of dikke processing. Nee alles is heel bescheiden want de mast is maar 18 meter hoog met bovenin één breedbandantenne.

 

Superillegaal

De antenne kan 5 kW aan, maar het zendvermogen bedraagt maar 140 Watt. Het hoeft dus niet altijd groot en massaal te wezen voor een marathon en toch is alles illegaal.

 

Aan belangstelling heeft deze eenmanspiraat geen gebrek, want de schuur waar deze piraat zich bevindt zit vol met bezoekers uit de buurt. En allemaal liefhebbers van het Nederlandse lied.

 

Een eenmanspiraat en toch een marathon? Ja en nee, want dit station zendt nu voor de tweede of derde keer uit maar wel met behulp van andere mensen. Bekende mensen en volgens mij bijna een familiebedrijf. Laten we het noemen: ‘zendkoorts in familiekring’.

 

Donderdagavond rond 18:00 uur is de zender aangegaan en ze gaan door tot zaterdagavond laat.

 

De zender krijgen we in eerste instantie niet te zien, hoewel hij nog geen meter van me af staat, namelijk boven mij. Als het wat rustiger wordt kunnen we de camera even door het luik laten schijnen om een foto te maken.

 

En snel terug naar de winterslaap

We houden de impressie kort, want zo warm is het nog niet. Ik ga voor de zekerheid weer in winterslaap.