01-02-2007

Op 30 januari was het mis bij dit station. Na zoveel jaar werd zender Disco Jan het zwijgen opgelegd. Statistisch gezien is het geen schande. Daarmee heeft hij wel een record gehaald, maar het blijft jammer, heel jammer. Jan blijft er rustig onder, ook tijdens de inbeslagname. Nee zegt hij, problemen maken zit niet in mijn aard, platen draaien wel.

 

Een flinke geschiedenis heeft dit inmiddels legendarische station wel. Met zijn 12 jaar zat hij al achter de zender van zijn broer en wel onder de naam De Molenaar. Niet snel erna had hij een eigen zender en de Naam Disco Jan was geboren.

 

Op zijn 14e jaar ging het mis. De zender werd uit de lucht gehaald tijdens een uitzending met 5 Watt uit een VFO-vrijloop zender. Normaal stond de CX erachter maar het was toen nog leuk om met weinig vermogen een heel eind weg te draaien vertelde hij.  Dit was ongeveer in 1993, exact wist Jan het niet meer

 

Maar het bloed bleef stromen en Disco Jan kwam terug in de ether en dat ging goed tot 30-01-2007. Het was wel een keer te verwachten vertelde hij. Na zoveel jaar te hebben gedraaid moet het wel een keer misgaan. Alleen dat er 3 AT'ers en 2 agenten bij zijn huis stonden, daar had hij niet opgerekend. Volle bak, het leek wel een verjaardag alleen als cadeau een prent van €1100.

 

Deze zender is een begrip geworden voor de vele luisteraars die toch elke week weer massaal reageerden via verschillende netwerken. Ook na deze uizending wordt er veel gebeld voor steunbetuigingen en via het piratencondelance op EPC, zoals het in de volksmond wordt genoemd.

 

De laatste uitzending gaat je toch niet in de koude kleren zitten, ook hier werd massaal gereageerd op EPC. Het doet je goed dat er zoveel mensen reageren op het programma, maar het einde van Disco Jan is een feit, helaas.

 

Voor de laatste uitzending was het op tijd uit bed. Om 04:00u ging de zender aan om vervolgens deze om 12:00u uit te schakelen. Enkel door de adrenaline en de kick van alle positieve reacties werd er nog ruime een uur doorgedraaid. Daarna was er ruis in de ether op de 95.90, de frequentie van Disco Jan.

 

De studio van deze zender was net opnieuw verbouwd en verhuisd van de slaapkamer naar de schuur. Perfect -zoals altijd- was het allemaal voor elkaar. Dit station maakt veelal gebruik van MD. De platencollectie staat op MD, maar ook van CD wordt er gedraaid. Een enkele platenspeler staat er nog voor de charme, maar is uiteraard soms ook in bedrijf. Dit station kiest voor het meest praktisch. Met platen moet je ruimte hebben en die heb ik hier niet helaas, was z'n antwoord.

 

De mast staat bij hem achterhuis want Disco Jan is zoals ook wel genoemd, een echte zolderpiraat oftewel een éénmansformatie. Althans, tot een half jaar geleden dan. De zender Disco Jan bestaat nu af en toe uit een formatie van 2 man. De Okkie FM verzorgt ook een groot deel van de uitzendingen.

 

Ruim 30 meter staat deze mast en daarin gemonteerd de 4 zendrossen. De zender is een dubbele Mosfet. Een geleende voor de allerlaatste uitzending, die een vermogen levert van 700Watt

 

Disco Jan bedankt voor alle mooie platen die je in de jaren elke week weer de ether hebt in hebt geslingerd.

 

Filmpje afscheidsprogramma Disco Jan