24-06-2007  KB

Het weekend leek voorbij te zijn met de vele impressies, maar niets was minder waar. Zondag rond de klok van half 5 werden we gebeld voor een impressie. Station Kleine Jager en aangezien het redelijk in de buurt was werd de rit ondernomen.

 

Dikke P 

Het zit het team, dat bestaat uit 6 man, niet mee. Het is de derde keer dat ze op deze locatie de zender aan hebben en nu al een brief van de gemeente. Persoonlijk kwamen ze de geweldige brief overhandigen nadat er door het AT de vorige keren activiteiten zijn waargenomen.

 

Geen dwangsom op het perceel maar wel de mast die moet worden afgebroken voor 1 augustus. Ook de gemeente is niet altijd even blij met wat ze moeten doen maar het wordt bepaald van hoger af. Was de mast mobiel dan was er niets aan de hand, volgens het team.

 

Mast

Een prachtige mast gelegen tussen de koeien met erom heen een weideklok. De hoogte van deze mast bedraagt 55 meter met erin 6 Rossen. Goed uitgedacht maar niet goed genoeg in deze tijd.

 

Zender

Een kaliber dat je vaak ziet: een Elonos-eindtrap, type T2000 op 380Volt, die momenteel rustig staat de blazen op 1750 Watt. De stuurzender ziet er ook goed en degelijk uit en is goed afgefilterd, maar het is geen fabrieks.

 

Studio

Zonder meer een gezellige studio. Geen donker hok maar toch straalt de studio een bepaalde sfeer uit. De bar en studio zijn gescheiden van elkaar.

 

Processing

Ook de soundprocessing ziet er prima uit. Als kopstuk staat er een Behringer MDX8000 maar dit apparaat is niet alleen. Hij krijgt een beetje hulp van een Ultrafex Pro3200, een Aphex Big Bottom en een Edison ex-1 maakt het compleet.

 

Zowel de stereo als de RDS zijn fabrieksmateriaal. De RDS is van Cepar en de stereo van Telefunken. de 3158.

 

Ik wil het team bedanken voor de uitnodiging en voor het spinrag vrije pilsje (zie vorige impressie).

 

Filmpje Kleine Jager

 

 

 

Een verlaten stuk nostalgie

Stuurzender

De zendinstallatie

Eindtrap

 

Soundprocessing

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen zal ze wel denken, maar helaas hij was leeg

 

De stoute brief van 2005