28-10-2011                                                        KPN                                                      Door: Wilco

Vrijdagmiddag gaan we naar de jaarlijkse marathon van de KPN, Koninklijke Piraten Nederland. Een team dat elk jaar uitzendt voor een goed doel in de buurt. Vorig jaar ging de opbrengst naar ‘samen tafelen voor oudere mensen’. We zijn benieuwd welke doel ze dit jaar hebben gekozen en daarvoor gaan we naar het station.

 

Een ritje Twente waar de uitzending deze vrijdag al plaatsvindt en die zal duren tot maandagmorgen, als alles goed gaat uiteraard.

 

Zendschip

Bij aankomst zie je gelijk een schitterende mast staan van 80 meter die getooid is zoals ze dat vroeger ook deden bij zendschepen, niet al te breed. Je moet het daar ook al, het schip is er niet ruim genoeg voor.

 

Bovenin 6 CTE-antennes en CTE-koppelbalk, eigenlijk is er niets veranderd ten opzichte van vorig jaar. Eens kijken of de wens om er een andere processing achter te hebben -namelijk een Omnia 11- ook is gelukt.

 

Soundprocessing

Wat er nu staat is al smikkelen al komt iemand tegen de avond de processing bijregelen want op deze stuurzender klinkt het niet helemaal goed en daarvoor staat dit mooie setje er uiteraard niet. Ik schreef al dat ze graag een Omnia 11 wilden hebben, maar daar is simpelweg nog helemaal niet aan te komen. Het is er wel, maar je komt er niet aan.

 

In de studio is het zeer aangenaam warm al is het totaal niet koud buiten. De terrasheaters zijn verdwenen en een groot kachelunit staat er nu om het voornamelijk ‘s nachts aangenaam te houden.

 

In de studio kom ik op het juiste moment want de oude garde van dit station is aan het draaien. Ondanks dat ze al opa zijn is het platen draaien hen niet onbekend. Het is net als met fietsen: dit verleer je nooit, en de platenkeuze is meer dan geweldig.

 

Girl-power

De zender dan, die is ook niet veranderd. Het is Italiaanse girl-power, weliswaar een jaartje ouder geworden en dat was ook te merken. Ondanks de grote zorg dat ze een jaartje in de kast mocht blijven was deze dame behoorlijk beledigd en ze weigerde in eerste instantie vol gas te gooien.

 

Natuurlijk vertelden ze de dame, een RVR VJ15.000-TR, dat ze niet zo eigenwijs moest zijn en toen startte ze alsnog door naar het gewenste vermogen van 15 kW.

 

Gehaktbaltest

Vorig jaar heb ik de gehaktbal geweigerd maar dit jaar moet ik eraan geloven. Nou hier komt die dan: In eerste instantie snijdt hij droog in maar dat is hij niet. De smaak is bijzonder goed en verfijnd en de smaak van uien komt duidelijk naar voren.

 

Een minpuntje is dat hij niet werd geserveerd met een beetje jus, waardoor hij wat droog eruit zag, maar zeker een 7 waard.

 

Ook een klein drankje van 20 ml is bijzonder. Het heet KPN-Neutje en smaakt naar frambozenlikeur en bevat 10 procent alcohol. Erg lekker.

 

Goede doel

Nu dan het goede doel waarvoor ze uitzenden. Dit jaar is gekozen om een sinterklaasfeest te organiseren voor kinderen met een behoorlijke beperking, geestelijk en/of lichamelijk.

 

KPN Team gaat voor de medemens met een weekend vol plezier om daarna nog meer plezier te hebben met de opbrengst die bestemd is voor een goed doel in hun regio.

 

Sint

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl