10-05 2014                                                         SADO                                                                   Door: Wilco

Het was 2006 toen SADO FM voor het laatst heeft uitgezonden onder de volledige naam Schijt Aan De Overheid. Nu is het 2014 en voor de tweede keer in 8 jaar later horen we weer SADO oftewel, Stil Aan De Overkant.

 

In 2006 liep het uit op een enorme kostenpost doordat alles in beslag werd genomen en de mast is doorgeslepen. Zie hiervoor onze oude impressie.

 

Wie o wie

Ze worden ouder en niet iedereen is nog bij dit team en misschien wel niemand meer en is alleen de naam overgenomen. Je begrijpt het al. SADO blijft dit keer anoniem maar veel laat zich wel raden als je mee hebt geluisterd.

 

Protocol

Bevrijdingsdag een goede dag om een zender aan te zetten. Veelal is AT onbemand en de politie doet belangrijkere zaken dan piraatje pesten. Maar bij het AT zijn het zeikers en ze besluiten de zender dinsdag alsnog uit de lucht te halen.

 

Sado heeft wel een protocol bedacht, maar dat kan rechtstreeks in de prullenbak. Wat er de dagen daarna gebeurde past niet in een protocol. AT gaat  weg zonder de zendapparatuur mee te nemen.

Behalve de PC die buiten het hek staat van de zendmast van T-Mobile.

 

Ze laten zelfs de zender aan staan. Dat is uiteraard de kat op het spek binden want piraten willen maar één ding en dat is het uitzenden van muziek die je domweg niet hoort op de radio. Ook zou volgens de krant de stroomvoorziening voor de zender zijn afgesloten, maar niets van dat is waar. Alles was gewoon nog intact op de muziekbron na dan.

 

MP3 speler

Voor nood werd er een MP3-speler geplaatst. Zo hebben de luisteraars in elk geval weer muziek, nood breekt op dit moment wet en alles is in mono.

 

Inmiddels krijgt de zender keuren en valt regelmatig uit en ook komt de politie enkele malen kijken bij de mast. Ze bespeuren daar geen activiteiten waardoor ze weinig anders kunnen doen dan af en toe controleren.

 

Hotline

Ook de vele luisteraars laten van zich horen via sms. Het is een gekkenbende aan de lijn, jawel piraten bestaan nog ondanks de vreselijke aanscherping van het AT door extreem hoge boetes uit te delen en door lucht aan commerciële zenders te verkopen. Want dat zijn radiofrequenties eigenlijk, lucht niet meer en niet minder.

 

Enkel waarom moet deze lucht 10.000 euro kosten. Dat snapt gewoon niemand behalve de geldmagnaten die uit zijn op meer, meer, meer.

 

Vrijdag gaat de zender weer uit maar wie deze uit heeft gezet is nog een raadsel. Vermoedelijk het AT die daar aanwezig was, maar wat uit kan ook weer aan. Het duurde ook niet lang voordat de zender weer online was en de muziek door Noord- en Oost-Nederland galmde.

 

in eerste instantie via een muziekprogramma op de computer maar in de avond werd de muziek eventjes onderbroken en jawel: SADO is weer live te beluisteren op de FM-band 94.50 MHz.

 

RTV Oost liegt keihard

Volgens RTV Oost is de stroomkabel verwijderd en de antennes uit de mast gehaald, maar niets van dat is waar, alles stond er gewoon nog. Wel is er een klimploeg geweest om de antennes te verwijderen maar vanwege de sterke wind was het onverantwoordelijk. Toch vreemd dat de zender niet is ontkoppeld en is verwijderd.

 

Helemaal live

Als liefhebbers van Nederlandse lied maakt het allemaal niet uit, en ook dat het signaal in mono is maakt de actie alleen maar mooier. Maandag ging de zender aan en nog steeds is er signaal met een grandioos live-programma, uiteindelijk zelfs het gehele weekend lang.

 

En zo wordt zelfs zaterdag. De dag dat wordt verwacht dat alles ontkoppeld zou gaan worden, maar niets, helemaal niet gebeurt er. Steeds meer mensen verzamelen zich bij de mast als eerbetoon en om alles met eigen ogen te mogen aanschouwen. Op het hoogtepunt staan er meer dan 50 auto’s langs de weg.

 

De dagen tellen en ook de vermoeidheid slaat toe bij SADO. Een week lang aan de band is niet niks en uiteindelijk wordt in de nacht van zondag op maandag de zender uitgezet en geheel verwijderd.

 

Geschiedenis

Opnieuw verovert SADO FM een plekje in de geschiedenisboeken, net zoals 8 jaar geleden. Wellicht krijgen we over 8 jaar weer een stunt van deze jongens maar dan met een rollator want de jaren tellen wel door.

 

Wij bedanken SADO Fm voor het enorme vermaak op de Nederlandse radio.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: social media

Bron: social media

Bron: social media

Bron: social media

Bron: social media

10-05-2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: social media

 

Bron: social media

 

 

Bron: social media

 

 

Bron: social media

Bron: social media

 

Toevoeging volgt